Представник Порошенка в Криму вимагає припинити відправляти в Росію заручників

13:04, 11.11.2017
Представник Порошенка в Криму вимагає припинити відправляти в Росію заручників

"Столичний експрес" Київ-Москва - знущання в умовах нападу Росії (ілюстрація із відкритих джерел)

Постійний Представник Президента України в Автоносній республіці Крим Борис Бабкін вважає, що Україні час припинити траспортне сполучення з Росією, щоб залізницею не виїжджали ті, хто може потрапити до лап "російського правосуддя".

Про це він написав у виданні "Дзеркало тижня".

"Насамперед маємо рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ. На жаль, тривалий час після початку конфлікту суспільство толерувало масовій трудовій та соціальній міграції українців у РФ", - написав він.

Постпред Президента зазначає, що кожен українець, котрий мешкає в Криму, на окупованому Донбасі чи перебуває в РФ і не є колаборантом, за визначенням — заручник агресора, адже в будь-який момент він може потрапити за грати.

"Тому маємо дві головні стратегії — мінімізацію кількості таких потенційних заручників у РФ та їх захист на захоплених територіях", - пише борис Бабкін та зазначає про необхідність припинення транспортного сполучення.

Він зазначив, що надважливим є запит суспільства на припинення контактів із Росією.

"Повне припинення пасажирських перевезень та запровадження виїзду громадян України в РФ (а не тільки в'їзду в Україну громадян РФ) виключно за біометричними паспортами — неприємний, але повністю витребуваний і необхідний захід. Звісно, якщо український народ узагалі хоче виграти війну з кривавим молохом на наше знищення", - резюмує Борис Бабкін.

Нагадаємо, окрім Олега Сенцова, Станіслава Клиха чи Миколи Карпюка, перебувають нещодавно захоплені Павло Гриб, двоє прикордонників, а також охоронець Дмитра Яроша. Окрім цього, російські силовики заявили про декілька тисяч українців, затриманих за розповсюдження наркотиків: юнаків виманюють нібито на високооплачувану роботу кур6єрами, а в Росії виявляється, що вони змушені робити "закладки" наркотиків. У разі віжмови від роботи, українців відразу "здають" поліції.