Олександра Авакова суд відпустив під особисте зобов’язання

21:55, 01.11.2017
Олександра Авакова суд відпустив під особисте зобов’язання

Олександр Аваков у Солом’янському райсуді (Українська правда)

Сина міністра МВС Олександра Авакова, якого звинувачують у продажі за завищеною ціною неякісних рюкзаків для Національної Гвардії, суддя Солом’янського районного суду Віталій Українець відпустив під особисте зобов’язання.

Про це повідомляє "Українська правда" та публікує фото Олександра Авакова із зали суду.

"Клопотання задовільнити частково. Обрати запобіжних захід у вигляді особистого зобов'язання", - зазначив Віталій Українець.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила заставу в розмірі 5 мільйонів гривень для Олександра Авакова.

На сина міністра покладено ряд зобов'язань, зокрема не відлучатися з населеного пункту проживання без відома суду та слідчих, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання міграційної служби паспорти для виїзду закордон, утримуватися від контактів зі свідками.

Це рішення суддя дозволив оскаржити в 5-денний термін. Крім того суд відхилив клопотання захисту та визнав затримання Авакова-молодшого законним. 

Під час судового засідання Олександра Авакова захищало 5 адвокатів. Про відводи судді та прокурору вони не заявляли.

На суд щодо Олександра Авакова прийшли народні депутати Владислав Данілін, Ярослав Єдаков, Олена Колганова, Віталій Корчик, Олена Ледовських. Вони заявили, що не збираються брати сина міністра МВС на поруки.

В приміщення Солом’янського райсуду на засідання з обрання запобіжного заходу Олександру Авакову прийшло багато чоловіків у формі. Частину з них привів Ілля Кива, нібито для громадського контролю. Чоловіки показували журналістам посвідчення учасника бойових дій. Також чоловіків у формі привів із собою народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

Видання "Українська правда" повідомляло, що журналісти не могли потрапити до зали суду, бо там всі місця зайняла "підтримка Авакова".

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки у Олександра Авакова у Харкові та затримало його. Сина міністра МВС доправили до Києва, де йому суд обирав запобіжний захід.

Як повідомляла "УМ", Олександру Авакову загрожує від 7 до 12 років за оборудки із закупівлею рюкзаків для Нацгвардії. Арсен Аваков переконує, що його син не причетний до злочину.