Олександр Аваков затриманий через оборудку з рюкзаками

15:41, 31.10.2017
Олександр Аваков затриманий через оборудку з рюкзаками

Олександр Аваков (попереду) разом із батьками.

Детективи НАБУ затримали сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра за підозрою в розкраданні коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії. Паралельно затримано і колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря, який фігурує у провадженні щодо рюкзаків.

 

Затримання обох фігурантів відбулися у Києві у вівторок.

 

Про це повідомляє програма журналістських розслідувань "Схеми" на своїй сторінці у Facebook.

 

"НАБУ затримало сина Авакова Олександра та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Про це нам стало відомо із власних джерел. Обидва в Києві. Їм готують повідомлення про підозру", - йдеться у повідомленні.

 

Міру запобіжного заходу обом затриманим обиратимуть у Солом'янському райсуді Києва у вівторок. 

 

Згодом НАБУ підтвердило затримання трьох осіб за підозрою у розтраті понад 14 млн гривень під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії. Проте у НАБУ не оприлюднили прізвища затриманих.

 

"31 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу", - йдеться в повідомленні.

 

Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

 

"Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", - додали у НАБУ.

 

Водночас, вітичзняні ЗМІ повідомляють, що до будівлі НАБУ стягують підлеглих міністра Авакова. Зокрема, бійців Нацгвардії. Також під будівлею уже стоїть два мікроавтобуси, люди в яких нічого не пояснюють.

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.

 

За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.