Арсен Аваков підтвердив обшуки у свого сина Олександра (фото)

14:55, 31.10.2017
Арсен Аваков підтвердив обшуки у свого сина Олександра (фото)

Поліція блокує район у Харкові, де детективи НАБУ проводять обшуки в Олександра Авакова.

Детективи НАБУ проводять обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у Харкові у вівторок. Зокрема, обшуки тривають за місцем проживання сина міністра Олександра Авакова.

 

Про це повідомив Олексій Гриценко у Facebook  і додав світлини з місця події.

 

«Фото з місця обшуку в Харкові в рамках справи рюкзаків. Схоже детективам буде потрібна допомога. Говорять про блокування кварталу. Наші джерела кажуть, що разом з поліцією ще «Східний корпус» та «Азов», - написав громадський активіст Гриценко, натякаючи на те, що детективів НАБУ заблокували правоохоронці, підконтрольні Авакову.

 

 

Водночас, видання «Українська правда» отримала коментар міністра МВС Авакова. "Так, прийшли до сина з обшуками", - лаконічно повідомив міністр журналістам.

 

 

Згодом у Національному антикорупційному бюро підтвердили проведення обшуків в рамках розслідування щодо можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України.

 

 

Як повідомляє прес-служба НАБУ, обшуки проводяться за місцем проживання ймовірних фігурантів провадження під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Кримінальне провадження по "рюкзаках Авакова" відкрито Генпрокуратурою в липні 2015 року, тодішній генпрокурор Шокін передав його за підслідністю військовій прокуратурі, а від квітня 2016 ГПУ передала справу Національному антикорупційному бюро.

 

Рік тому керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький висловлював сподівання, що розслідування буде завершене в жовтні 2016 року.

 

На початку 2016 року журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», знайшли відеозаписи, схожі на зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі.

 

На відео зафіксований діалог про закупівлю рюкзаків між нібито сином міністра Авакова Олександром та особою, схожою на Сергія Чеботаря, на той час заступника Арсена Авакова, в якому вони домовляються про отримання сином міністра бюджетного підряду в обхід законної процедури тендеру.

 

У Міністерстві внутрішніх справ неодноразово заявляли, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою.