У Вишгороді викрили на збуті наркотиків заступника мера (фото)

13:53, 27.10.2017
У Вишгороді викрили на збуті наркотиків заступника мера (фото)

Слідчі знайшли чимало цікавого у заступника мера Вишгорода. (Фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки України викрили заступника мера міста Вишгород на незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків. Зілля він зберігав вдома.  

 

Посадовець з міста під Києвом також підозрюється у розкраданні бюджетних коштів.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в п’ятницю.

 

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках районного центру.

 

«Правоохоронці задокументували, що до актів приймання виконаних робіт у 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалась на рахунки фіктивних підприємств і привласнювалась зловмисниками», - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та в офісах фігурантів справи.

 

 

Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння державними коштами. Наразі експерти встановлюють розмір збитків, завданих міському бюджету.

 

 

У приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану, раніше були задокументовані спроби реалізації посадовцем наркотиків.

 

Чиновнику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 307 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

 

Триває слідство.