Міхеіла Саакашвілі суд повторно визнав винним у незаконному перетині кордону

21:23, 24.10.2017
Міхеіла Саакашвілі суд повторно визнав винним у незаконному перетині кордону

Саакашвілі під час "прориву" через кордон (Reuters)

Апеляційний суд Львівської області залишив у силі рішення Мостиського суду, яким Міхеїла Саакашвілі визнали винним у незаконному перетині кордону 10 вересня.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Суд ухвалив рішення відхилити скаргу адвокатів Саакашвілі і залишити в силі рішення Мостиського районного суду від 22 вересня, згідно з яким очільника партії "Рух нових сил" визнали винним в незаконному перетині державного кордону України в пункті пропуску "Шегині".

Суддя зазначив, що рішення остаточне та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що під час судового засідання Міхеіл Саакашвілі заявляв, що "перетин державного кордону України був здійснений ним в умовах крайньої необхідності з метою захисту життя та здоровя шляхом евакуації на територію України, оскільки йому та іншим особам загрожував можливий вибух на території пункту пропуску".

22 вересня суддя Ю. Білоус визнав винним Міхеіла Саакашвілі у незакооному перетині кордону та присудив штраф у 3400 гривень.

Нагадаємо, 24 жовтня Юрій Луценко повідомив, що Міхеіл Саакашвілі не отримав статус біженця та може бути депортований. При цьому грузинські правоохоронці вже направили документи на екстрадицію екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якого звинувачують у розгоні акції протесту.

Як повідомляла "УМ", після втрати громадянства Міхеіл Саакашвілі повідомляв, що отримувати статус біженця він не планує.