Під Радою лишилися тільки прихильники Саакашвілі

21:08, 19.10.2017
Під Радою лишилися тільки прихильники Саакашвілі

Акцію "Велика політична реформа" залишають не лише активісти, але й більшість їхніх лідерів.

Лише активісти політичної партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі продовжуватимуть протестну акцію під Верховною Радою надалі. Решта учасників мітингу виходять з акції.

 

Відповідну спільну заяву зі сцени зачитав активіст РПР Олександр Лемеров у четвер ввечері.

 

Організатори акції вимагатимуть від влади виконання всіх трьох своїх вимог: скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та виборчої реформи.

 

Але протестувати під Радою будуть лише прихильники Саакашвілі. Решта організаторів, як то РПР, ЦПК, Громадянська платформа, ДемАльянс, Альтернатива, Самопоміч, рух "Чесно" та інші "продовжать протест іншими методами".

 

Разом із партією Саакашвілі в наметах залишаться також прихильники депутатів від "Самопомочі" Семена Семенченка та Єгора Соболєва.

 

Народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв закликав людей, які протестують під парламентом йти до адміністрації Президента.

 

"Пропоную піти всім до офісу Порошенка, щоб нагадати йому про нашу вимогу. Якщо президент буде від нас ховатись, ми підемо туди, де він живе, де його бізнес", - додав Соболєв.

 

Після цього близько півтисячі мітингувальників прийшли на Банкову і почали скандувати: "Петро, виходь!". 

 

Зауважимо, що учасників акції протесту, яка триває третю добу, відчутно меншало з кожним днем. Перші два дні відзначилися сутичками активістів з правоохоронцями