До України заборонили в’їзд соратнику Саакашвілі

14:07, 15.10.2017
До України заборонили в’їзд соратнику Саакашвілі

Коба Накопія вважається "золотою кредиткою" Саакашвілі.

Депутат парламенту Грузії і бізнесмен Коба Накопія, який є одним з прихильників  Міхеїла Саакашвілі, отримав від українських прикордонників документ про заборону в'їзду на територію України в аеропорту «Бориспіль» у неділю.

 

Про це повідомив як сам пан Накопія, так і Держприкордонслужба України.

 

Зокрема, речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив вітчизняним ЗМІ, що депутата парламенту Грузії Кобу Накопія не пустили в Україну виконуючи доручення правоохоронного органу, проте не уточнив якого саме.

 

За словами пана Слободяна, він не уповноважений давати інформацію стосовно доручення іншого правоохоронного органу без надання відповідної згоди з його боку.

 

Тоді як пан Накопія повідомив у коментарі «Українській правді», що після прильоту до Борисполя українські прикордонники вручили йому документ про заборону в'їзду на територію України, але причин не пояснили.

 

За словами депутата, в'їзд йому заборонив якийсь "уповноважений орган". Накопія також додав, що зараз перебуває в лаунж-зоні МАУ, і йому пропонують вилетіти з України до Грузії рейсом о 20:10. Утім, він намагається оскаржити рішення про заборону в’їзду в начальника ОКПП «Бориспіль».

 

Як відомо, Коба Накопія - бізнесмен, депутат парламенту Грузії, який є одним з прихильників колишнього президента Міхеіла Саакашвілі.

 

У Грузії опоненти навіть називають його "золотою кредиткою" колишнього глави держави.

 

Під час перебування Саакашвілі на посаді голови Одеської облдержадміністрації, Накопія брав участь в конкурсі на главу державного підприємства "Укртранснафта" у 2015 році.