Порошенко погрожує рубати руки крадіям в армії

15:25, 12.10.2017

Президент Петро Порошенко сподівається, що кримінальне провадження щодо корупційних схем посадовців Міноборони розслідують швидко. При цьому, він наголосив, що не дозволить обкрадати армію і обіцяє «повідрубати руки» корупціонерам.   

 

Про це Порошенко заявив в одному з гуртожитків ЗСУ в четвер.

 

Тим самим він прокоментував резонансне затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання Міноборони Володимира Гулевича, яких підозрюють у «відкаті» на постачанні палива для армії в розмірі 149 млн грн.

 

"Позиція перша: нікому не дозволю красти в армії. Ті, хто буде красти в армії, – руки повідрубаю. Оце позиція президента", – сказав глава держави.

 

Він наголосив: "Армія є предметом моєї персональної турботи. Армія є одним із наших очевидних досягнень за три роки. Це було зроблено, у тому числі, й моїми зусиллями, зусиллями міністра оборони, Міністерства оборони, керівництва Національного штабу, волонтерів".

 

При цьому, за словами Порошенка, його друга позиція полягає у тому, що він вітає той факт, «коли будь-яка підозра щодо корупції передається у правоохоронні органи».

 

«Замість того, щоб бігати по телевізійному екрану, робити політиканство, – єдине, чого я чекаю від будь-кого, хто володіє інформацією про корупцію, негайної передачі до правоохоронних органів, включно з НАБУ. І третя позиція: я наголошую на тому, щоб розслідування провели у найкоротші терміни, представили суспільству й передали до суду. Будь-яке затягування, коли справи ведуться 3-4 роки, є абсолютно неприйнятним. Це руйнує логіку боротьби з корупцією», – додав Президент.

 

При цьому, Порошенко згадав окремих підозрюваних за прізвищами: "Павловський, мені здається, очолював сектор "М", коли було дуже важко в Маріуполі. Він брав активну участь в антитерористичній операції. Ми маємо провести дуже прозоре і ефективне розслідування.. Винен – притягнемо до відповідальності. Не винен – не було чого починати".

 

Як повідомляла «УМ», 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 мільйонів гривень держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.

 

Крім того, підозру за ч.5 ст. 191 ККУ оголосили ще двом: начальнику відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів Департаменту держзакупівель Борису Малишу й старшому інспектору відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимиру Шемовнєву.