Для генералів Павловського і Гулєвича проситимуть по 50 млн застави

18:35, 11.10.2017
Для генералів Павловського і Гулєвича проситимуть по 50 млн застави

Генерал Ігор Павловський є найвищим посадовцем Міноборони з усіх чотирьох учасників схеми.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проситимуть в суді обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі третини від суми розтрати для затриманих посадовців Міноборони: заступника міністра Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Володимира Гулєвича.

 

Про це повідомив журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  Назар Холодницький у середу.

 

При цьому керманич САП не назвав прізвища затриманих генералів, хоча вони вже відомі пресі.

 

Затриманих підозрюють у розтраті понад 149 млн грн бюджетних коштів, виділених на придбання палива для армії. Відтак, сума застави, на якій наполягатимуть прокурори складе близько 50 млн гривень для кожного із генералів.

 

На запитання журналістів, скільки ще осіб затримано окрім Ігоря Павловського і Володимира Гулєвича, пан Холодницький відповів: "Ще двоє".

 

Пізніше в НАБУ уточнили, що вирішується питання про оголошення підозри ще двом фігурантам. Йдеться про службовців Міноборони.

 

"Треба сказати, що затримали (Гулєвича і Павловського - ред.) фактично на робочих місцях. Затримали спокійно… Тривають слідчі дії. Особи прибули фактично по запрошенню в НАБУ. Опору не чинили. Це буде враховано під час формування нашої позиції під час обрання запобіжного заходу", - розповів Назар Холодницький.

 

За його словами, затриманим загрожує від 8 до 12 років ув'язнення і прокуратура буде просити обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави.

 

Також Холодницький висловив сподівання що протягом 4 місяців слідство у цій справі буде завершено. Він повідомив, що засідання Солом'янського райсуду щодо обрання запобіжного заходу Гулєвичу і Павловському відбудеться у четвер 12 жовтня.

 

Обом затриманим повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляла «УМ», у середу детективи НАБУ і прокурори САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулєвича.