Порошенко підписав закон щодо пенсійної реформи

17:35, 08.10.2017
Порошенко підписав закон щодо пенсійної реформи

Гройсман, Порошенко і Райнін під час підписання закону щодо пенсійної реформи. (Фото прес-служби Президента України)

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" у неділю.

 

Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави підписав закон в присутності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та глави адміністрації Президента Ігоря Райніна.

 

Як зазначив Порошенко, ухвалення цього документу є  "рішучими кроками для встановлення і відновлення справедливості по відношенню до пенсіонерів".

 

«Хочу привітати всіх пенсіонерів, бо відновлюється справедливість. При чому наголошую, що Закон передбачає не лише зараз підвищення, бо завжди пенсіонерам намагалися підвищити виплати перед виборами. Ми це робимо зараз, і осучаснення пенсій закладено як ефективно працюючий механізм на постійній основі», - зазначив глава держави.

 

І додав: "Скільки нас лякали, що ми не зможемо провести пенсійну реформу без підвищення пенсійного віку. Ми спільно знайшли оптимальний механізм. І аргументація була настільки переконливою, що була підтримана і міжнародним співтовариством".

 

Порошенко привітав всіх українців, бо «коли-небудь ми всі будемо пенсіонерами». За його словами, нині важливо зробити все можливе, щоб українські пенсіонери якнайшвидше отримали перерахунок пенсій.

 

У свою чергу глава уряду Володимир Гройсман заявив, що усі пенсіонери вже у жовтні отримають нові вищі пенсії.  "Наступного тижня розпочинаємо виплати", - додав прем’єр.

 

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи. Законопроект передбачає підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року.