Юлія Тимошенко отримала адмінпротокол про незаконний перетин кордону

20:20, 02.10.2017
Юлія Тимошенко отримала адмінпротокол про незаконний перетин кордону

Юлія Тимошенко разом із Наливайченком і Саакашвілі у ПП "Шегині".

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко стала третім народним депутатом, якому співробітники Держприкордонслужби вручили адміністративний протокол про незаконний перетин держкордону , який мав місце в пункті пропуску "Шегині" 10 вересня.

 

Про це повідомив журналістам помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у понеділок.

 

"Сьогодні співробітники служби в рамках своїх повноважень вручили Тимошенко протокол про незаконний перетин кордону 10 вересня", - сказав пан Слободян.

 

Водночас він відмовився назвати прізвища інших депутатів, яким були вручені протоколи, зазначивши лише, що "Тимошенко стала третьою".

 

Як повідомляла «УМ», 10 вересня лідер партії "Рух нових сил", колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі прибув до України.

 

Його прибічники, які зібралися у ПП "Шегині (Львівська область), прорвали кордон з української сторони і влаштували бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим вони сприяли Саакашвілі в перетині державного кордону з групою осіб, зокрема народними депутатами.

 

Народний депутат з фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що п'ятеро народних депутатів України - Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко незаконно перетнули державний кордон України разом із Саакашвілі.

 

Держприкордонслужба склала 15 протоколів за ст. 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону), зокрема, протоколи складено проти 4 українських журналістів, 10 іноземців і проти самого Саакашвілі.