Наливайченка допитали в СБУ через польоти Медведчука до Росії

14:32, 21.09.2017
Наливайченка допитали в СБУ через польоти Медведчука до Росії

Валентин Наливайченко нібито сприяв своєму попереднику в поїздках до Росії.

Колишній голова СБУ, лідер партії "Справедливість" Валентин Наливайченко дав свідчення на допиті в СБУ в провадженні щодо незаконних перельотів керівника ГО "Український вибір" Віктора Медведчука в компанії колишнього голови СБУ до Росії.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ в четвер.

 

Повідомляється, що Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

 

"У ході якого досліджуються факти сприяння співробітниками правоохоронних органів, у тому числі і Служби безпеки України, колишнім високопосадовцям та керівникам правоохоронних органів у незаконних перетинах державного кордону України протягом 2014 – 2015 років", - зазначаються у спецслужбі.

 

За даними слідства, протягом 2014-2015 років співробітники СБУ «організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників СБ України, який разом із лідером ГО "Український вибір" Віктором Медведчуком здійснив декілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю».

 

Хто саме з колишніх керманичів СБУ літав до Росії в компанії кума Путіна Віктора Медведчука, ще й без проходження прикордонного контролю, в спецслужбі не повідомляють. Водночас, нагадують, що головою СБУ у той період був саме Наливайченко.

 

"У ході розслідування виникла необхідність допитати як свідка колишнього Голову СБУ Наливайченка у зв’язку із чим останній з суворим дотриманням вимог, встановлених чинним кримінальним процесуальним законодавством України, був викликаний на допит до СБ України та 21.09.2017 допитується щодо відомих йому обставин вчинення вказаного вище кримінального правопорушення", - пояснили в СБУ.

 

І додають, що «за цим фактом одному із співробітників СБУ вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України».