Гройсман вважає суди слабким місцем

11:33, 16.09.2017
Гройсман вважає суди слабким місцем

Володимир Гройсман виступає на YES.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає суди слабким місцем у боротьбі з корупцією в Україні. Адже саме в судах знаходиться більше 3 тисяч корупційних невирішених справ станом на сьогодні.

 

Про це пан Гройсман заявив під час виступу на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у суботу.

 

"У нас є одне слабке місце у боротьбі з корупцією - це суди. В судах зараз знаходиться понад 3 тисячі корупційних справ, по яких немає рішень", - сказав глава уряду.

 

За його словами, в Україні була створена вся антикорупційна інфраструктура - НАБУ, САП, Нацагенство із запобігання корупції, - і вона почала працювати.

 

"Є законодавство, яке дозволяє сьогодні якісно працювати, але є одне слабке місце. Це суди. І це є величезна проблема. Але я глибоко вірю в те, що ми маємо поставити крапку в цьому питанні саме створенням доступного незалежного правосуддя. Інакше вся та боротьба, яку ведуть з корупцією спеціалізовані органи, буде зведена нанівець", - підкреслив пан Гройсман.

 

Прем’єр наголосив, що цього в жодному разі не можна допустити, і уряд всіляко сприятиме на інституційному рівні боротьбі з корупцією в Україні.

 

"Я вірю в те, що ми будемо очевидцями вироків для корупціонерів в Україні. І уряд докладатиме зі свого боку для цього максимум зусиль, інституційно борючись з корупцією", - зазначив Володимир Гройсман.

 

На його думку, не має значення, чи буде створено Антикорупційний суд або палату, головне, щоб цей орган був незалежний і створився швидко.

 

"Необхідно швидко створити інструмент, який дозволить здійснювати правосуддя над корупціонерами - це важливо, і як це буде називатися - Антикорупційна палата суду незалежна, Антикорупційний суд - не має значення, тому що необхідно швидко створити той орган, який буде займатися цими (питаннями)", - заявив очільник Кабміну.

 

Нагадаємо, Міжнародна організація Transparency Іntеrnаtіоnаl вважає, що антикорупційна палата при існуючому суді не зможе замінити незалежного антикорупційного суду в Україні.