Олександра Лавриновича арештували на 2 місяці за конституційний переворот

16:25, 15.09.2017
Олександра Лавриновича арештували на 2 місяці за конституційний переворот

У 2016 році прокуратура розслідувала справу про розкрадання коштів екс-міністом юстиції (Лавринович Олександр)

Печерський райсуд Києва арештував на два місяці екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича за "конституційний переворот" у 2010 році.

Суддя Печерського суду Києва Олеся Батрин задовільнила клопотання слідчого Департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу для екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб, інформує УНІАН.

Таким чином, Олександр Лавринович буде під арештом до 2 листопада включно, але рішення суду можна оскаржити в апеляційному суді.

Прокурор Яніс Сімонов нагадав Лавриновичу після того, як суддя зачитала ухвалу про арешт, що той не може залишити залу суду.

Адвокат Лавриновича Євген Солодко заявив, що оскаржуватиме в Апеляційному суді Києва рішення про тримання його підзахисного під вартою.

Як повідомляла "УМ", Юрій Луценко повідомив, що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ розслідує справу про конституційний переворот 2010 року, який призвів до захоплення влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень президента за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду.

Підозру в цьому злочині висунули тодішньому Президенту Віктору Януковичу, який зараз переховується в Росії та колишньому Міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу ("дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій").