Німеччина не схвалює пропозиції Путіна щодо миротворців на Донбасі

18:57, 06.09.2017

Уряд Німеччини вважає, що миротворчу місію немає сенсу погоджувати з бойовиками терористичних ДНР і ЛНР, тоді як розміщувати миротворців слід не тільки на лінії зіткнення, а на всій території конфлікту на Донбасі.

 

Про це заявила журналістам заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер в Берліні у середу.

 

За її словами, в разі відправки миротворчої місії ООН на Донбас "блакитні шоломи" потрібно буде розмістити на всій території конфлікту, а не тільки на лінії зіткнення, як напередодні пропоновав президент Росії Володмир Путін.

 

Пані Деммер зазначає, що поки що неясно, чи вдасться досягти згоди щодо всіх деталей такої місії на Донбасі, але однозначно чиновник не бачить підстав надавати в цьому питанні право голосу сепаратистам на Донбасі.

 

"Це було б неприйнятним посиленням значення самопроголошеного керівництва так званих народних республік", - підкреслила представниця німецького уряду.

 

Нагадаємо, у вівторок Путін наголосив, що Росія вимагає узгодити з бойовиками умови перебування миротворчої місії в ОРДЛО. До того ж, самі миротворці, на думку Путіна, мають розміщуватися лише на лінії зіткнення. Пізніше офіційна Москва заявила, що перш, ніж ввести "блакитні шоломи", Україна повинна надати "особливий статус" Донбасу.

 

Таке трактування ролі миротворчої місії обурило офіційний Київ.