Швейцарія передала НАБУ доказову базу щодо Мартиненка

21:11, 21.08.2017
Швейцарія передала НАБУ доказову базу щодо Мартиненка

Артем Ситник задоволений співпрацею з колегами зі Швейцарії.

Швейцарія надіслала українським слідчим Національного антикорупційного бюро України матеріали розслідування щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

 

Про це повіомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю The Insider, оприлюдненому в понеділок.

 

За його словами, ці матеріали є потужними доказами щодо колишнього депутата. Саме тому адвокати Мартиненка намагалися оскаржити рішення про передачу цих матеріалів швейцарськими слідчими.

 

В інтересах слідства керівник НАБУ не став розголошувати деталі отриманих доказів у справі Мартиненка.

 

"Ця справа взагалі є рекордсменом по кількості міжнародно-правових доручень, і матеріали, які були отримані зі Швейцарії, нам дуже допомогли. І коли ми їх отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передачу матеріалів до України. Ці матеріали є потужною доказовою базою, тому вони використали всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів", - сказв пан Ситник.

 

Нагадаємо, раніше суд продовжив термін запобіжного заходу Мартиненку до 17 жовтня 2017 года. Однак з обмежень вилучили пункт про заборону на поїздки за межі Київщини.

 

Колишнього народного депутата від фракції Народний фронт Миколу Мартиненка підозрюють в причетності до розтрати $17,28 млн на державному підприємстві Східний гірничо-збагачувальний комбінат при поставках уранового концентрату з Казахстану через австрійську компанію-посередника Steuermann.

 

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Його зобов'язали здати закордонний паспорт і не покидати територію Україну. За нього поручилися низка народних депутатів і міністрів, в тому числі глава Мінінфраструктури Володимир Омелян і міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

 

Сам же Мартиненко заперечує висунуті проти нього звинувачення.