В Сімферополі арештували 5 активістів, що вийшли на одиночні пікети (фото, відео)

11:27, 14.08.2017
В Сімферополі арештували 5 активістів, що вийшли на одиночні пікети (фото, відео)

Кримські татари в криму не змирилися із арештом Сервера Караметова (Шевкет Наматуллаев)

"Наші діти не терористи": з такими плакатами в Сімферополі вийшло п’ять літніх активістів, яких уже затримали російські силовики в окупованому Сімферополі та відвезли до Залізнодорожного райвідділу поліції.

Про це у соцмережах повідомляють кримськотатарські активісти

"На знак протесту проти арешту 76-річного чоловіка Сервера ага-Караметова в Сімферополі на одиночні пікети почали виходити інші літні люди. Кримські таатри стоять біля будівель "Ради міністрів", "міськради", "МВС" та "Верховного суду Криму", де затримали Сервера Караметова", - інформує Шевкет Наматуллаєв.

Він опублікував фото та відео із акції.






"Повідомляють про затримання п’яти осіб: Давлат Ярикул, Дьячков Олександр, Сейтумеров Сейтумер, Тейфуков Сервер та Абалаєв Осман", - зазначає Заїр Смедля.

"Налякали? ... В Сімферополі як мінімум ще 4 літніх чоловіки провели одиночні пікети з такими ж плакатами, який був у руках Сервера караметова "Пітін, наші діти не терористи", - пише Лілія Буджурова та публікує фото із акції.



Одиночний пікет – єдина дозволена в Росії форма протесту, яка не потребує попереднього узгодження з владою. Попри це, 76-річний активіст Сервер Караметов минулого тижня був затриманий саме під час проведення одиночного пікету. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала російську владу негайно звільнити Караметова, нагадує "Радіо свобода".

Як повідомляла "УМ", 76-річного Сервера Караметова, що страждає на хворобу паркінсовна, суд окупантів в Сімферополі відправив за грати на 10 діб за те, що він вийшов на одиночний пікет в підтримку політв’язня Ахтема Чийгоза. Під час слухання справи чоловікові стало погано, на суд викликали "швидку допомогу", щоб привести його до тями. "Верховний суд" окупованого Криму залишив вирок у силі. Це спровокувало акції протесту.