Комуніст Петро Симоненко відпочиває в Іспанії

15:41, 08.08.2017
Комуніст Петро Симоненко відпочиває в Іспанії

Петро Симоненко в аеропорту Барселони. (Фото з ФБ-сторінки Марії Іонової)

Лідер забороненої КПУ Петро Симоненко обрав відпочинок у безвізовій Іспанії цього літа. Попри свою проросійську позицію  і послідовну критику цінностей Євросоюзу протягом років, пан Симоненко був помічений в аеропорту іспанської Барселони цими днями.

 

Про це повідомила заступник голови Комітету Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова на своїй сторінці у Facebook  у вівторок.

 

«Ніколи не зрозумію, чому ці всі ненависники ЄС відпочивають в ЄС, а не в Криму. В аеропорту Барселони Симоненко власною персоною, ми його часто в Страсбурзі бачимо, і на російських ток-шоу, де він рве сорочку за окупацію. Іспанське вино, бо ж в РФ європейські продукти під санкціями», - написала депутат.

 

Пані Іонова припускає, що мабуть «гарно мати українське громадянство і користуватись безвізом, але шкода, що цей політик, який ненавидить Україну, і досі вільно пересувається світом по ненависному йому українському паспорту».

 

«Хіба може він до Аграмунта (президента ПАРЄ - Ред.) літав?», - іронізує народний депутат.

 

Нагадаємо, лідер українських комуністів Петро Симоненко займає системною позицію щодо засудження зближення України з Євросоюзом та НАТО.

 

Як відомо, після схвалення законодавства про декомунізацію активність компартії в Україні опинилася поза законом (з липня 2015 року жодна компартія в Україні не може бути учасником виборчого процесу, тобто фактично перебуває під забороною), однак юридична ліквідація КПУ наразі не завершилася.