Медведєв вважає санкції проти Росії оголошенням торгової війни

07:30, 03.08.2017
Медведєв вважає санкції проти Росії оголошенням торгової війни

Дмитро Медведєв прогнозує, що санкції зберігатимуться десятиліттями.

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв оцінив підписання президентом США Дональдом Трампом закону про санкції проти РФ як оголошення Москві повноцінної торговельної війни.

 

Про це Медведєв написав на своїй сторінці в Facebook в ніч на четвер.

 

"Підписання президентом США нового санкційного закону проти Росії створює кілька наслідків. По-перше, надії на поліпшення наших відносин з новою американською адміністрацією - кінець. По-друге, Росії оголошена повноцінна торгова війна. По-третє, адміністрація Трампа продемонструвала повне безсилля, найбільш принизливим чином передавши виконавчі повноваження Конгресу. Це змінює розклад сил у політичних колах США", - зазначає російський прем’єр.

 

За його словами, президент США "не радий новим санкціям, але не міг не підписати закон".

 

Медведєв констатує, що «санкційний режим кодифіковано і буде зберігатися десятиліттями, якщо не  станеться якогось дива». І додає, що цей режим «буде жорсткіший за закон Джексона - Веніка, бо носить всеосяжний характер і не може бути відкладений спеціальними розпорядженнями президента без згоди Конгресу».

 

"Таким чином, відносини між РФ і США будуть вкрай напруженими незалежно від складу Конгресу або особистості президента. Мають бути тривалі з'ясування відносин в міжнародних органах і судах. Подальше посилення міжнародної напруженості. Відмова від вирішення найважливіших міжнародних проблем", - написав російський прем’єр.

 

У свою чергу, речник Путіна Дмитро Пєсков вважає, що «підписання президентом США Дональдом Трампом закону про посилення санкцій щодо Росії, КНДР і Ірану де-факто не змінює поточну ситуацію».

 

За його словами, жодних заходів у відповідь Кремль не планує, бо «вже були прийняті заходи у відповідь».

 

Як повідомляла «УМ», 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про введення нових санкцій проти Росії.

 

Документ законодавчо закріплює діючі санкції проти Росії, створює механізм обов'язкового погодження з Конгресом США можливого рішення президента США щодо ослаблення антиросійських санкцій, а також передбачає можливість введення санкцій проти державних підприємств РФ, що здійснюють операції у металургійній та гірничодобувній галузях і на залізничному транспорті.

 

Новий законопроект, зокрема, обмежує можливості американського президента: він тепер не зможе зняти з Росії санкції без схвалення Конгресу США.

 

Обидві палати Конгресу США підтримали законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції". У ньому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ.

 

Наприкінці минулого тижня Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ вимагає від США до початку осені скоротити число дипломатичних співробітників до 455 осіб.