За Михайла Добкіна заплатили Вадим Новинський та Борис Колесников

07:52, 19.07.2017
За Михайла Добкіна заплатили Вадим Новинський та Борис Колесников

Заставу за Михайла Добкіна внесли колеги по Верховній Раді

Народний депутат Михайло Добкін заявив, що парламентар від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 мільйонів гривень.

Про це Добкін заявив в інетрв'ю "112 Україна".

"Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини тому по телефону. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, що становить 30 млн гривень", - відповів Михайло Добкін на запитання про те, чи дійсно Вадим Новинський вніс заставу за нього заставу.

Після цього Михайло Добкін вчергове наголосив, що грошей на офіційну заставу, яку може перевірити фінансовий моніторинг, у нього немає.

"Я не вношу самостійно, у мене немає таких грошей. Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і в них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься, як застава, ще перевіряється фінансовим моніторингом", - додав Добкін.

Після цього Добкін розповів, звідки візьмуться ще 20 мільйонів гривень застави.

"У розмові з Новинським, я отримав інформацію, що другу частину буде вносити Колесніков", - зазначив звинучавений у махінаціях із землею народний депутат.

Також Добкін заявив, що поки не впевнений, де візьме решту суми для внесення застави:

"Завтра буде день, завтра буде привід ще поспілкуватися з вами. У мене час до четверга, за рішенням суду. Вони ще повинні пройти перевірку. Напевно, завтра буде останній день, коли їх можна буде перерахувати".

У той же час, інша екс-регіоналка Олена Бондаренко заявляє, що гроші вже внесли. 



Нагадаємо, що Михайла Добкіна суд вирішив арештувати із внесенням застави у розмірі 50 мільйонів гривень, але дав 5 днів на свободі, щоб він знайшов гроші.

Народного депутата підозрюють у махінаціях із землею в Харкові.

Верховна Рада дала дозвіл на арешт та притягнення до відповідальності депутата, а перед цим зняла із нього недоторканість.