Михайло Добкін вільно залишив суд після рішення про арешт та роздає інтерв'ю (відео)

09:39, 16.07.2017
Михайло Добкін вільно залишив суд після рішення про арешт та роздає інтерв'ю (відео)

Михайло Добкін без проблем залишив зал судового засідання після рішення про арешт (УНІАН)

Рішення Печерського районного суду щодо арешту Михайла Добкіна фактично відкрило йому двері на свободу, тому він уже встиг відвідати телеканал ZIK та поспілкуватися із Наталією Влащенко.

Суддя Кристина Тарасюк, застосувавши положення п. 6 ст. 182 Кримінально-процесуального кодексу України, дала Михайлу Добкіну 5 днів на те, щоб знайти гроші на заставу, поки він не перебуває під арештом.



Таким чином, Михайло Добкін опиниться в СІЗО лише в тому разі, якщо за 5 днів він не внесе заставу у розмірі 50 мільйонів гривень або цього не зроблять інші особи чи приватні фірми.

Після рішення суду Михайло Добкін відправився роздавати інтерв'ю.

Він відвідав телеканал ZIK та поспілкувався із Наталією Влащенко.




Із розмови помітно, що запис програми відбувся вже після рішення суду, адже учасники обговорюють розмір застави у 50 мільйонів гривень та присутність депутатів "Опозиційного блоку" на суді. Стосовно того, чому Михайло Добкін відразу не потрапив до СІЗО, учасники не говорили.

Коментар з цього приводу дала прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Печерський районний суд обрав запобіжний захід народному депутату Михайлу Добкіну у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривень.

У народного депутата є 5 днів для того, щоб виплатити заставу. У разі невиплати застави протягом визначеного часу М.Добкіна буде взято під варту", - написала вона у Facebook.