Полякова і Розенблата позбавили недоторканності, але не дозволили їхній арешт

20:58, 11.07.2017
Полякова і Розенблата позбавили недоторканності, але не дозволили їхній арешт

Борислав Розенблат і Максим Поляков наразі можуть не боятися арешту.

Верховна Рада дала згоду на позбавлення недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата від «Народного фронту» Максима Полякова і позафракційного Борислава Розенблата під час засідання у вівторок.

 

За відповідне рішення щодо Полякова проголосували 250 народних депутатів, щодо Розенблата - 296 обранців.

 

Водночас депутати виступили проти затримання та обрання Полякову запобіжного заходу у вигляді арешту: за це вони віддали лише по 125 і 111 голосів відповідно. Таке ж саме рішення Рада ухвалила пізніше і щодо Розенблата. 

 

Нагадаємо, Поляков і Розенблат підозрюються у отриманні хабарів і вимаганні. 

 

Так, за даними ГПУ, депутати, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, вимагали хабар від представника компанії-нерезидента за вчинення дій в інтересах цієї компанії.

 

Раніше Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого.

 

Нагадаємо, 21 червня Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості з п’яти народних депутатів - Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 

 

29 червня Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від "Опоблоку" Михайла Добкіна.

 

Протягом 3-7 липня регламентний комітет розглянув  подання ГПУ щодо 5 нардепів, і підтримав подання на зняття недоторканності лише щодо Борислава Розенблата.

 

Подання на Добкіна регламентний комітет парламенту має розглянути 12 липня.