Луценко просить Раду дозволити арешт Добкіна

18:59, 29.06.2017
Луценко просить Раду дозволити арешт Добкіна

Генпрокурор підписує подання на Добкіна. (Фото з ФБ-сторінки Юрія Луценка)

Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата  від «Опоблоку» Михайла Добкіна.

 

Про це Луценко написав у Facebook  в четвер.

 

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Михайла Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн", - написав Генпрокурор.

 

 

Водночас прес-секретар Луценка Лариса Сарган пояснила що саме інкримінують Добкіну.

 

За її даними, Добкін, «діючи умисно в інтересах голови ОК "Житлобуд-1", "сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України».

 

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін підтвердив що його планують позбавити недоторканності і пообіцяв не тікати до Єрусалиму, паломницьку поїздку до якого він планував напередодні.

 

28 червня 2017 року стало відомо, що за результатами нових обшуків у приміщенні Харківської міськради вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння злочину службовими особами міськради.

 

Того ж дня Генпрокурор Луценко анонсував подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата, не назвавши його імені.