У Дніпрі пікетують будинок мера Філатова через працевлаштування «беркутівця» (фото)

17:02, 24.06.2017
У Дніпрі пікетують будинок мера Філатова через працевлаштування «беркутівця» (фото)

Автомайданівці пішли до комплексу в якому живе Філатов пішки.

Активісти "Автомайдану" влаштували акцію протесту біля помешкання мера міста Дніпро Бориса Філатова в суботу. Причина: призначення на посаду керівника "Муніципальної поліції" колишнього керівника місцевого "Беркуту" Андрія Ткаченка.

 

Про це повідомляють активісти "Автомайдану" в соцмережах.

 

"За минулий тиждень Філатов не відреагував на вимогу громадськості звільнили керівника КП "Муніципальна поліція", який у часи Майдану очолював Дніпровський "Беркут" та брав безпосередню участь у штурмах Майдану. Тому з сьогоднішнього дня ми розпочинаємо проводити акції протесту в тому форматі, в якому ми їх проводили під час Революції Гідності проти Януковича, Захарченка, Пшонки та інших покровителів беркутівців", - заявляють «автомайданівці».

 

 

Разом з тим намірам активістів проїхати до будинку Філатова завадили представники "Муніципальної поліції".

 

 

"Прекрасно. Мер Дніпра не знайшов нічого кращого, як заблокувати за допомогою своїх ручних тітушок з Муніципальної поліції виїзд Автомайдану до свого будинку", - повідомили в "Автомайдані".

 

 

«Нагадує Донецьк у 2014 році. Коли наші хлопці возили допомогу у 93-ю бригаду, 17-у криворізьку, чомусь таких питань не виникало. Схоже хтось створює муніципальну поліцію із явних сепарів. Вже не кажу про її начальника», - написав Олексій Гриценко

 

                                         Це так звані муніципальні поліцейські Дніпра. 

 

Після цього активісти пішли пішки до помешкання мера Філатова.

 

«Охорона житлового комплексу, де він проживає, відмовилась пропускати колону з десятків авто протестувальників. Поки що мер Дніпра відмовляється до нас виходити. По телефону на пропозицію вийти до людей Філатов відповів дослівно "Как приехали, так и уедете», - зазначають активісти.

 

 

Раніше представники ГО "ВО "Автомайдан", ГО "Платформа Громадський Контроль", ПП "ДемАльянс", Громадська ініціатива "ЗОВ", ГО "Адвокатська Дорадча Група" та ПП "Громадянська позиція" звернулися до Філатова  із закликом скасувати призначення керівником КП "Муніципальна поліція" у Дніпрі Андрія Ткаченка - полковника міліції, який у 2014 році займав посаду командира БМОП "Беркут" ГУМВС у Дніпропетровській області і брав активну участь у силовому протистоянні з учасниками мирних акцій протесту на Майдані у Києві та в інших містах України під час Революції Гідності.

 

"Ми володіємо достовірними даними про те, що підрозділи дніпровського "Беркуту", підпорядковані на той час Ткаченку, були задіяні у декількох спробах штурму Майдану, мали зброю й набої, а значить могли бути причетними до побиття протестувальників та навіть вбивств учасників протестів", - заявили активісти.

 

«Автомайданівці» сподівалися, що до 24 червня мер Філатов ухвалить вірне рішення.