Олег Березюк і Тарас Пастух припинили голодування на Банковій

16:00, 24.06.2017
Олег Березюк і Тарас Пастух припинили голодування на Банковій

Олег Березюк, Андрій Садовий і Тарас Пастух під час брифінгу.

Народні депутати від фракції "Самопоміч" Олег Березюк і Тарас Пастух припиняють голодування під адміністрацією Президента на вулиці Банковій у Києві в суботу.

 

Про це депутати разом із мером Львова Андрієм Садовим заявили на Банковій в суботу.

 

"Ми будемо більше потрібні Львову, який завтра збирається на віче. Бо Львів сьогодні має сказати своє слово. Тут, по великому рахунку, нема до кого говорити", - сказав депутат Березюк.

 

І додав: "Ми вирішили, що ми сьогодні з Тарасом закінчуємо цей непростий шлях, але починаємо шлях від влади до своїх домівок".

 

Водночас глава партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий подякував Олегу Березюку, Тарасу Пастуху і Оксані Сироїд за їхній "мужній вчинок".

 

"Владі не вдалося нас нагнути, ми вистояли", - сказав пан Садовий. І закликав мешканців міста взяти участь у Віче, що відбудеться на Площі Ринок у Львові в неділю, 25 червня о 14:00.

 

Нагадаємо, депутати Олег Березюк, Тарас Пастух, а також Оксана Сироїд оголосили голодування з вимогою врегулювати питання вивезення сміття зі Львова.

 

Як повідомляла «УМ», в суботу вранці віце-спікеру Ради Оксані Сироїд стало зле, її забрала швидка допомога.

 

Напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року. У міста накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

 

Прем’єр Гройсман раніше закидав меру Садовому неспроможність у вирішенні цієї проблеми.