Депутати прогуляли майже 30% засідань комітетів Верховної Ради

10:15, 22.06.2017
Депутати прогуляли майже 30% засідань комітетів Верховної Ради

Депутати пропустили майже 30% засідань комітетів (Верховна Рада України)

Громадська мережа "Опора" підготувала статистику щодо відвідуваності депутатами засідань комітетів Верховної Ради: депутати прогуляли 28,52% засідань комітетів.

Як зазначають активісти, робота в комітетах важлива для законотворчого процесу.

"Присутність депутатів Верховної Ради на засіданнях своїх комітетів та участь в їх роботі є важливим показником. Адже кожен депутат має брати участь у розробці нормативно-правових документів та стратегій розвитку певної галузі", - зазначається у матеріалі.

Як підрахували активісти, за два з половиною роки роботи депутатів VIII скликання, вони відвідали лише 71,48% засідань, тобто 18400 зібрань із 25878.

"Не відвідуючи та ігноруючи парламентські засідання, депутат несе особисту відповідальність за результати законопроектної роботи, що в підсумку впливатиме на якість державної політики в різних сферах", - зазначають в "Опорі".

Жінки частіше приходили на засідання: 77% присутності проти 71% у чоловіків.

Юрій Бойко та В'ячеслав Богуслаєв не відвідали жодного засідання комітетів.

Андрій Білецький, Костянтин Жеваго, Михайло Добкін, Юрій Солод, Павло Балога відвідали від 1% до 3% засідань.

До переліку депутатів, які не пропустили жодного комітетського засідання, входять 19 народних обранців. Серед яких представники трьох фракцій: у лідерах "Блок Петра Порошенка", далі "Народний фронт" та "радикальна партія Олега Ляшка", а також позафракційна Ірина Констанкевич.

Депутати фракції політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" найкраще відвідували засідання своїх комітетів: у 85% випадків. Найгірший показник у фракції політичної партії "Опозиційний блок": їх депутати не прийшли більше, ніж на половину засідань.