Генпрокурор просить Верховну Раду допомогти притягнути до кримінальної відповідальності чотирьох депутатів

18:36, 21.06.2017
Генпрокурор просить Верховну Раду допомогти притягнути до кримінальної відповідальності чотирьох депутатів

Євген Дейдей, Олесь Довгий, Андрій Лозовий та Борислав Розенблат можуть втратити депутатську недоторканість

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгена Дейдея, Борислава Розенблата.

Про це він проінформував окремими повідомленнями у Facebook.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата А. Лозового, в діях якого вбачаються ознаки навмисного ухилення від сплати податків в розмірі 1,846 млн грн", - значиться у записі, опублікованому о 14:36 на сторінці Генпрокурора.

Наступне повідомлення з'явилося о 15:40.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата О. Довгого, в діях якого вбачаються ознаки зловживання службовими обов'язками, вчинених у співучасті, з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок природно - заповідного фонду - заказника "Острів Жуків", загальною площею 44,25 га", -  інформує Луценко.

Наступним, про кого написаав генпрокурор, став Євген Дейдей.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Є. Дейдея,в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6.1 млн грн.".

Останнім, про кого написав Луценко, став Борислав Розенблат.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Б. Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол.", - зазначив Генпрокурор о 18:00.