Прем’єр Гройсман дорікнув меру Львова через неспроможність

15:22, 14.06.2017
Прем’єр Гройсман дорікнув меру Львова через неспроможність

Андрій Садовий і Володимир Гройсман не знаходять порозуміння.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував мера Львова Андрія Садового за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті останнім часом.

 

Про це Гройсман заявив на засіданні Кабміну в середу.

 

Таким чином він відреагував на прохання керівництва Львова оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

"Будь ласка, не шукай крайніх, а візьми і зроби, і продемонструй, як це треба робити для всієї країни. Бо робити винними тих, хто до цього не має жодного відношення – це, як мінімум, несправедливо, нечесно і не по-лідерськи", - наголосив прем’єр, звертаючись до мера Львова, який не був присутнім на засіданні уряду.

 

Володимир Гройсман також дорікнув Андрію Садовому, що він за 11 років керування містом Львів не спромігся побудувати сміттєпереробний завод.

 

"Маючи мільярди гривень на рахунках, він просто не спроможний це зробити, або спроможний, а не хоче", - зауважив прем'єр.

 

Голова уряду нагадав, що вже неодноразово допомагав Садовому вивозити сміття з міста, але люди, які погоджувались приймати відходи на свої звалища, вже відмовляються це робити.

 

"Бо вони не хочуть, щоб на їхню територію безкінечно возили сміття", - підкреслив пан Гройсман.

 

Прем’єр також зіронізував, заочно звертаючись до Садового в бік об’єктивів телекамер: "Чим тобі ще допомогти? Землю дали - вона тобі не підходить, гроші на рахунках в тебе є, проектну документацію тобі погодили, з французами я домовився. Що ще я маю зробити, щоб ти навів лад у своєму місті?".

 

Нагадаємо, 12 червня голова міськради Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.