Під садибою Порошенка у Козині вимагали амністії для ветеранів АТО (фото)

16:12, 20.05.2017
Під садибою Порошенка у Козині вимагали амністії для ветеранів АТО (фото)

Націонаісти запалили фаєри під садибою Порошенка. (Фото з ФБ-сторінки "Національного корпусу")

Кілька сотень націоналістів з партій "Національний корпус", "Правий сектор", ВО "Свобода" і волонтерського центру С14 пікетують садибу Президента Петра Порошенка у селищі Козин під Києвом у суботу.

 

Головна вимога пікетувальників, які прибули до Козина автоколоною з 80 автомобілів: амністія для ветеранів АТО.

 

Про це повідомляють організатори автопробігу під назвою «Порошенко, підпиши амністію!» на своїх сторінках у соцмережах.

 

Під садибою глави держави націоналісти влаштували імпровізований мітинг на якому по черзі висловлюють вимоги. Водночас, територію навколо паркану охороняють бійці Нацгвардії і спецпризначенці Нацполіції, які вишикувалися на центральному вході і по периметру.

 

 

Самого ж Порошенка вдома немає, адже він перебуває з робочим візитом у Берліні.

 

 

«В той час, як іде війна – президент заробляє гроші. І навіть не хоче дати амністію тим добровольцям, які першими стріляли в російських бойовиків. Наразі акція є мирною і попереджувальною. Націоналісти передають президенту лист з запитання, чому патріотів карають і «нагородою» для них є кара за боротьбу з сепаратизмом», - наголошують активісти партії «Національний корпус» у Facebook.

 

 

Пікетувальники нагадують, що Верховна Рада прийняла відповідний закон про амністію ветеранів АТО, але Президент досі не підписав його. Відтак, закон має вступити в дію автоматично.

 

Націоналістів обурює, що добровольці, які пішли захищати Україну в 2014 році досі не амністовані.

 

«Ми маємо достукатися до тих дверей, які ніколи не відкривалися для українців», – наголосив речник «Національного Корпусу» Олександр Алфьоров.

 

 

Зазначимо, що автопробіг до Козина стартував у центрі Києва після обіду. Колону протягом усього шляху також супроводжували правоохоронці.

 

По дорозі до автоколони приєдналися нові учасники акції.

 

 

Представники трьох партій і волонтерського центру С14 підписали спільні вимоги до Президента вже у Козині і оголосили їх. Після цього націоналісти запалили фаєри і оголосили останнє попередження Порошенку. 

 

«Судячи з таємного пункту мінських угод, амністувати ветеранів можна лише разом з сепаратистами та бойовиками. Що це, як не угода Порошенка і Путіна?», - обурювалися пікетувальники.