Близького друга президента Ігоря Кононенка труїли ртуттю?

11:31, 28.01.2017
Близького друга президента Ігоря Кононенка труїли ртуттю?

Ігор Кононенко проходить детокс-програму після отруєння ртуттю. (Фото з архіву.)

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко зараз проходить лікування внаслідок отруєння ртуттю.

Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора інтернет-видання LB.ua Соні Кошкіної.

"Ігор Кононенко, до того ж, зараз зайнятий особистими проблемами. Незадовго до Нового року у нього виявилося ... отруєння ртуттю. Згідно з вердиктом лікарів, її вміст у крові перевищено в 50 разів. Ясно, що на випадковість це не спишеш", - йдеться в статті Соні Кошкіної.

За інформацією джерел, отруєння не відбулося одномоментно - ртуть накопичувалася в організмі деякий час, з чого напрошується висновок, що це не було замахом на вбивство, а швидше спробою залякати, вивести з ладу на півроку і більше.

"З огляду на, що Кононенко є правою рукою Президента не стільки навіть у політичних, скільки в делікатних навколобізнесових справах, логічно припустити: можливо," привіт "передали не самому Ігорю Віталійовичу, а одразу Петру Олексійовичу", - коментує Соня Кошкіна.

При цьому журналістка стверджує, що через лікування Кононенко тимчасово відволікся від парламентських справ.

"У самій АП ключові рішення приймаються вузьким колом. Це - сам президент, Макар Пасенюк, Ігор Кононенко та Олександр Грановський. Ігор Райнін, Борис Ложкін, Віталій Ковальчук, Олександр Турчинов - вже" розширений склад ", підтягується за потребою", - наголошується в матеріалі.

При цьому агентство "Інтерфакс-Україна" зазначає, що не має підтвердження даної інформації від офіційних джерел, а до Генеральної прокуратури жодних скарг на отруєння не надходило.

"Офіційних заяв за фактом отруєння Кононенка не надходило. У разі, якщо така заява надійде, то буде відкрито провадження", - сказали агентству в прес-службі ГПУ в п'ятницю.

У відомстві підкреслили, що реагують тільки на офіційні звернення, тож самі ініціювати розслідування не будуть.

А от колеги по парламенту з Блоку Петра Порошенка підтверджують факт отруєння ртуттю.

"Йде шквал дзвінків з приводу отруєння Ігоря Кононенка. По-перше, це, на жаль, правда. Але, по-друге, вороги не дочекаються. І це головне", - написав депутат Олексій Гончаренко у Фейсбуку.

А от "Інтерфакс-Україна" інформує, що зараз Кононенко "проходить програму реабілітації, детокс-програму" - з посиланням на джерело у фракції БПП.

"Це не вплине на роботу в парламенті, ні в партії, тому що факт отруєння стався набагато раніше і не позначився на роботі", - відзначив співрозмовник агентства, пояснивши, що Кононенко не надавав цьому факту розголосу, щоб "уникнути будь-яких політичних інсинуацій навколо цього".

Як відомо, Ігор Кононенко є "сірим кардиналом" Президента Петра Порошенка в Верховній Раді України - з ним у глави держави дружні й дуже довірливі стосунки.