Павло Жебрівський пригрозив Рінату Ахметову проблемами за втручання в політику

15:39, 13.01.2017
Павло Жебрівський пригрозив Рінату Ахметову проблемами за втручання в політику

Компанія Ахметова почала свою гру в Добропіллі

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський обіцяє «проблеми» компанії ДТЕК і її акціонерові, мільярдерові Рінату Ахметову через втручання в створення об'єднаних громад у регіоні.

Зокрема, йдеться про громаду міста Добропілля.

 

Про це пан Жебрівський заявив під час прес-конференції в Краматорську, ввечері 12 січня, передає «Остров».

 

«Є ДТЕК, який, на жаль, почав власну політику. Я попереджав власників ДТЕК - займайтеся господарською діяльністю, не лізьте в політику. На жаль, є один з представників ДТЕК, яка чомусь вирішила, що під ДТЕК буде сформована велика Добропільська громада. Не допущу цього всього», – заявив Павло Жебрівський.

 

За його словами, «буде те, що на користь людям – наближення адміністративних послуг».

 

І додав: «Звертаюся до пана Тищенка і головного акціонера – якщо їхня співробітниця буде втручатися в політику, вони матимуть великі проблеми».

 

«Губернатор» Донеччини зазначив, що ДТЕК разом із мером Добропілля Андрієм Аксьоновим виступають за створення об'єднаної територіальної громади з адміністративним центром в зазначеному місті і вони «почали нагинати людей з приводу великого єдиного Добропілля».

 

«Цього не буде. Будуть мати проблеми і Аксьонов, і ДТЕК. Є розмежування: політика, будь ласка, до Верховної Ради, в партію і – вперед, займайтеся політикою. Бізнес в політику не лізе. Це ключове питання. Я дуже прошу акціонера задуматися і звернути увагу на ту розмову, яку неодноразово з ним мали: бізнес – окремо, політика – окремо», – підкреслив пан Жебрівський.

 

Нагадаємо, днями керівник Донеччини Павло Жебрівський видав розпорядження, згідно якого усі чиновники області мають спілкуватися на робочому місці виключно українською мовою.