Максим Степанов офіційно став головою Одеської облдержадміністрації

13:32, 12.01.2017
Максим Степанов офіційно став головою Одеської облдержадміністрації

Максим Степанов свого часу був першим заступником "губернатора".

Президент Петро Порошенко представив нового керівника Одеської обласної державної  адміністрації Максима Степанова у четвер.

 

«На сьогодні рішення про призначення людини, яка перемогла на конкурсі в якості очільника області Максима Степанова – це є правильне рішення», – заявив Порошенко.

 

Глава держави обгрунтував свій вибір кандидатури Степанова: «Людина, яка має дві вищі освіти, яка не нова на Одещині, яка налаштована тут працювати, а не їздити по закордонах, брати на себе чіткі зобов’язання».

 

Президент подякував Степанову за роботу на посаді керівника поліграфкомбінату «Україна» і додав, що той очолював підприємство «в дуже непростій ситуації, коли треба було друкувати документи нового зразка – біометричні закордонні паспорти та внутрішні пластикові посвідчення особи». 

 

«Він не лише господарник з великої літери, а й громадський діяч. На чолі зі Степановим Одеський регіон зможе продемонструвати дуже добрий результат» – не втомлювався нахвалювати нового «губернатора» Петро Порошенко. 

 

 

Чиновників і місцевих керівників різних рівнів глава держави закликав підтримати  Степанова, який «має від президента конкретні завдання», як керівник області.

 

При цьому, Порошенко розкритикував попереднього керівника Одещини Міхеїла Саакашвілі. Зокрема, він дорікнув за проблеми з будівництво доріг, піар і скандал довкола Центру надання адміністративних послуг.

 

За його словами, торік Одеська область була другою в країні за бюджетом на будівництво доріг – їй запланували з усіх джерел фінансування 1 мільярд 20 мільйонів гривень на це, але "освоєно трохи більше 900 мільйонів", а "300 мільйонів" – 30% коштів, виділених державою – Одещина не використала, "тільки розмовами займалися". 

 

При цьому за вартістю кілометра Одеса входить у четвірку областей, де будівництво доріг найдорожче, сказав глава держави, посилаючись на дані міжнародної неурядової організації.

 

«Я думаю, що мають бути проведені якісні тендери, своєчасні проекти – і дорога на батьківщину президента має бути добудована. Одещина за останні 3 місяці, після зміни керівництва області, отримала 330 мільйонів гривень на дорожнє будівництво. Цей темп має бути збережений у 2017 році. І дорога має бути профінансована і добудована – і не лише до Рені, але й до Вілкового, до Болграду і в інших районних центрах», – заявив Порошенко, натякаючи на те, що він народився у місті Болград Одеської області.

 

Порошенко також обурився, що митниця Одещини – на відміну від Львівської та Івано-Франківської – не показувала перевиконання, а був лише піар.

 

«За 10 місяців – до жовтня 2016 року, доки було попереднє керівництво – лише по 1 місяцю, серпню, було перевиконання і 22 мільйони надійшло на будівництво доріг. По решті місяців, за інформацією Міністерства фінансів і Фіскальної служби, було недовиконання. А лише в грудні перевиконання стало на 400 мільйонів! Що хочте мені розповідайте, але це документ», – заявив глава держави.

 

Зазначимо, що конкурс на посаду голови облдержадміністрації Одещини був оголошений 30 листопада, однак ще 7 листопада з неофіційних джерел стало відомо, що на Банковій схиляються до кандидатури 39-річного Максима Степанова.

 

Разом зі Степановим документи на конкурс, який відбувся 20 грудня, подавали ще 30 претендентів.

 

Максим Степанов у 1999-2001 роках був заступником гендиректора ДК "Торговий дім "Газ України" НАК "Нафтогаз України", наступні два роки - заступником гендиректора ЗАТ "Промислово-фінансова компанія "Віче".

 

З 2003 по 2004 рік обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації України, а наступні чотири роки – голови ради директорів ТОВ "Республіканський правовий союз".

 

З 2008 року до весни 2010 року Степанов працював першим заступником губернатора Одеської області Миколи Сердюка. Коли до влади прийшов Янукович, Степанов був звільнений разом з Сердюком. В Одеській ОДА його згадують як хорошого фахівця, організатора та ерудованого керівника.

 

 

З грудня 2011 року Максим Степанов працює директором поліграфкомбінату "Україна".

 

За даними "Радіо Свобода", Максим Степанов має спільний бізнес з Леонідом Юрушевичем, який спонсорував виборчі кампанії Арсенія Яценюка.

 

Нагадаємо, в листопаді 2016 року колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі пішов у відставку з посади голови Одеської ОДА.