Екс-керівник Одеської митниці Юлія Марушевська потрапила під слідство через ціни

14:49, 29.12.2016
Екс-керівник Одеської митниці Юлія Марушевська потрапила під слідство через ціни

Юлія Марушевська протистоїть Роману Насірову навіть після звільнення.

Колишній керівник Одеської митниці Юлія Марушевська потрапила під слідство за підозрою в корупції.

Розслідування ініційовано керівництвом Державної фіскальної служби з яким у пані Марушевської склалися непрості стосунки.  

 

Про розслідування щодо Марушевської заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров в коментарі агентству Reuters.

 

За словами пана Насірова, Державна фіскальна служба почала розслідування у зв'язку з фактами заниження ціни товарів та іншими порушеннями. При цьому він не уточнив, чи ведеться слідство стосовно інших посадових осіб митниці.

 

Насіров також заявив, що протягом кількох тижнів після відставки Марушевської всередині листопада митниця Одеської області збільшила свої доходи на 30%, або на 300 млн. гривень.

 

Прес-служба голови ДФС Романа Насірова надала Reuters офіційні відомості про митні надходження в період з січня по жовтень, згідно з якими Одеська митниця не виконала план протягом семи з десяти місяців 2016 року.

 

Водночас, у коментарі Reuters пані Марушевська відкинула всі звинувачення і навпаки закидає корупційні зв'язки своїм опонентам.

За її словами, Насіров звів нанівець її зусилля з очищення портів від корупції. Мовляв, глава ДФС блокував усі її спроби звільнити корумпованих чиновників.

 

Юлія Марушевська також стверджує, що після її відставки корупція повертається на Одеську митницю.

 

Раніше вона пояснювала, що недонадходження Одеської митниці пов'язані з проведеними нею реформами, після яких корумповані бізнесмени воліють платити хабарі на інших митницях.

 

Утім, пан Насіров заперечує повернення корупційних схем на Одеську митницю лаконічно називаючи твердження опонентів «байками».

 

Нагадаємо, 14 листопада керівник Одеської митниці Юлія Марушевська подала у відставку, невдовзі після відставки з посади голови Одеської облдержадміністрації Міхаїла Саакашвілі, до команди якого вона належить.

 

Ще раніше, в середині липня пані Марушевська подала два позови до суду на Насірова.

 

Водночас, фракція «Самопомочі» вимагає звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його заступника Сергія Білана.

 

В середині грудня на сайті Верховної Ради було оприлюднено проект постанови про визнання роботи голови ДФС Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана незадовільною та звільнення їх з займаних посад.

 

«Необхідність звільнення Романа Насірова і Сергія Білана з займаних посад пояснюється численними фактами порушень, вчиненими високопосадовцями, зловживанням службовим становищем, здійсненням неефективної фіскальної політики, направленої виключно на тиск на платників податків і приховування незаконної діяльності окремих суб'єктів господарювання», - йдеться у тексті пояснювальної записки до документа.

 

Глава ДФС також організував помпезний корпоратив, в якому взяли участь 1000 податківців столиці.