Арсен Аваков не піде у відставку через перестрілку в Княжичах

15:01, 15.12.2016
Арсен Аваков не піде у відставку через перестрілку в Княжичах

Арсен Аваков в компанії Анастасії Дєєвої (третя ліворуч) і Вадима Трояна. (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не має наміру йти у відставку через криваву перестрілку двох підрозділів поліції у Княжичах під Києвом 4 грудня, внаслідок якої загинули п’ятеро правоохоронців.

 

Про це міністр МВС заявив журналістам у Києві у четвер.

 

«Я збираюсь зробити висновки і робити далі свою справу. Якщо будуть підстави для моєї відставки, а вони, безумовно, колись з'являться, я це зроблю. Зараз я зроблю висновки - і будемо рухатись далі», - сказав пан Аваков.

 

При цьому, міністр волів більше говорити із журналістами щодо нових методів протидії торгівлі людьми, ніж про перестрілку в Княжичах. На перший публічний брифінг міністра після перестрілки прийшли також скандально відома молода заступниця міністра Анастасія Дєєва і в.о. глави Нацполіції Вадим Троян. 

 

До речі, Вадим Троян не вважає, що начальник Нацполіції столиці Андрій Крищенко, який керував спецоперацією у Княжичах, має піти у відставку.

 

«А чому має бути відставка Крищенка? Давайте дочекаємося результатів розслідування. Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що трапилося», - сказав пан Троян.

 

Тоді як Генпрокурор Юрій Луценко навпаки вважає, що Крищенко має піти у відставку через грубі помилки при плануванні спецоперації. 

 

Зауважимо, що це був перший коментар міністра МВС щодо кривавої перестрілки між поліцейськими, адже він зберігав мовчанку протягом 12 днів.

 

Не зважаючи на те, що Аваков є активним користувачем соцмереж, він не згадав загиблих правоохоронців у жодному пості.

 

На момент перестрілки у Княжичах пан Аваков перебував із триденним візитом до Канади. І хоча міністр пообіцяв перевати візит, він так і не зробив цього.

 

Раніше радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що Арсен Аваков «нестиме відповідальність у будь-якому разі, щоправда він відповідає лише за події, які трапляються у міністерстві, а не у Нацполіції».

 

Мовляв, міністр має нести лише політичну відповідальність за дії поліцейських, бо у них є своє керівництво Нацполіції.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок перестрілки між двома підрозіділами поліції у Княжичах під Києвом в неділю вранці загинуло п’ятеро правоохоронців. Усі поліцейські були одягнені у спецзасоби і бронежилети.

 

Згодом поліція оголосила імена загиблих, серед них виявився начальник відділу управління спецпідрозділу КОРД майор Віталій Валецький, двоє оперативників та двоє співробітників Броварського управління ДСО.