Олександр Онищенко купив мандат депутата за 6 мільйонів доларів

12:12, 15.12.2016
Олександр Онищенко купив мандат депутата за 6 мільйонів доларів

Олександр Онищенко продовжує оприлюднювати компромат на Порошенка.

Депутат-втікач Олександр Онищенко стверджує, що за місце у Раді нібито давав гроші іншому депутату - Давиду Жванії під час парламентських виборів 2014 року.

 

Про це обвинувачуваний в газових оборудках Онищенко розповів журналістам програми «Слідство.інфо».

 

Так званий «газовий король» Онищенко каже, що спочатку його не хотіла реєструвати, як кандидата в депутати Центральна виборча комісія.

 

Згідно з інформацією, відмову у реєстрації бізнесмену пояснили тим, що той забагато часу провів за межами України.

 

Після цього, Онищенко подав до суду на Центрвиборчком і програв. Оскаржив відмову в апеляційному порядку і програв вдруге.

 

Але потім, за його словами, в це питання особисто втрутився Президент Петро Порошенко.

 

«Він мені особисто зателефонував, десь за два дні - три до реєстрації, візьміть роздруківку, зі свого номера набрав мене. Сам президент зі свого мобільного. Сам Пєтя подзвонив зі свого мобільного і сказав там: зустрінься зі Жванією», — каже Онищенко.

 

І додає: «Жванія тоді взяв у мене 6 мільйонів доларів на передвиборну кампанію. На наступний день Пєтя мене викликав до себе і каже: щойно у мене був голова комісії Охендовський, він тебе чекає, йди до нього, він тобі все зробить. Я прийшов до нього, той потиснув мені руку: каже, здавайте документи, завтра буде все добре. В останній день перед реєстрацією мене зареєстрували, два рази відмовив мені суд. Тобто, основний, апеляційний. Потім, після того, як вони отримали бабки, сам Охендовський мене зареєстрував».

 

Член виборчого штабу Блоку Петар Порошенко Артем Біденко підтвердив журналістам, що Давид Жванія на виборах 2014 року вирішував непублічні фінансові питання президентської політсили.

 

«Продавати (місця у Раді – Ред.) міг тільки Жванія, просто, щоб ти розумів. Ніхто не міг продавати, ніхто цим не займався. Ні Березенко, ні Ложкін», - заявив Біденко журналісту.

 

Після оприлюднення сюжету програми «Слідство.інфо» пан Біденко написав на своєму Facebook: «Я вже давно спростувував коментар двохрічної давності, який знову використав в сьогоднішньому розслідуванні Дмитро Гнап, і роблю це ще раз: я коментував чутки, і мої слова фактично вирвані з контексту».

 

Нагадаємо, що НАБУ розпочало досудове розслідування фактів, які були озвучені у заявах депутата Олександра Онищенка, якого розшукують за підозрою у вчиненні економічних злочинів.

 

Раніше Онищенко оприлюднив частину своїх записів, на яких нібито розмовляє з депутатом Олесем Довгим, який, за його твердженням, приїхав з ним домовлятися про припинення кримінального переслідування за гроші.

 

Олесь Довгий спростував ці заяви Онищенка.