Микола Азаров не визнає себе крадієм скарбів

15:54, 09.12.2016
Микола Азаров не визнає себе крадієм скарбів

Микола Азаров не знає чи це його стародруки. (Фото Нацполіції)

Колишній прем’єр-міністр Микола Азаров заперечує причетність до крадіжок дорогоцінних речей, творів мистецтва, ікон та інших скарбів, виявлених поліцією в одній з квартир Дарницького району столиці днями.

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook  у п’ятницю.

 

На думку втікача Азарова, повідомлення поліції, а також відповідний пост міністра МВС Арсена Авакова у соцмережах про його «скарби» є «черговою провокацією київського режиму».

 

«Я не вважаю себе винним і не збираюся ні перед ким виправдовуватися. Я ні в кого нічого не вкрав. Жоден суд не визнав мене винним у вчиненні будь-яких злочинів», - написав Микола Азаров.

 

Колишній прем’єр також дивується: «На підставі якого права і закону з квартирі, яка мені не належить, вилучають речі, можливо мої, а можливо не мої? Немає жодної причини, з якої я б став відмовлятися від особистих речей, які належать мені по праву, і я буду через суди домагатися їхнього повернення, але зараз після перегляду фотографій я не зможу підтвердити або спростувати приналежність всіх тих речей, які були показані.»

 

За його словами, полотно «Портрет дівчини» нібито пензля Василя Тропініна, Азаров  «побачив уперше в житті і ніколо його в мене не було».

 

«Я дійсно збирав книги і в мене вдома було велика бібліотека приблизно з 5 тис томів, але щоб сказати мої вони чи ні я повинен побачити назви книг, а показані були лише обкладинки», - пише пан Азаров.

 

Нагадаємо, що у Києві знайшли квартиру-склад з багатством Миколи Азарова, серед яких не лише столове срібло, зброя, картини і стародруки, але й привітальні грамоти від російського уряду на адресу втікача, а також особисті речі колишнього прем’єра.

 

Міністр МВС Арсен Аваков повідомив у соцмережах, що серед картини є й полотна авторства Репіна і Тропініна.