Ільмі Умеров у психлікарні бачить онуків лише через ґрати (фото)

11:03, 28.08.2016
Ільмі Умеров у психлікарні бачить онуків лише через ґрати (фото)

Донька одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова Аліше опублікувала фото під час зустрічі онуки з дідусем.

 

Фото, на якому Умеров через решітку цілує онучку, вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

 

"Зустрічі з онуками – тільки через решітку. Привезли до нього малюків, але їх не пустили, як і минулого разу. Вони обіймають дідуся через решітку, цілують йому руки. На це занадто боляче дивитися", – пише Аліше.

 

Вона також додала, що Умеров збільшив дозу своїх препаратів, щоб нормалізувати тиск.

 

Нагадаємо, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову 12 травня ФСБ вручила підписку про невиїзд.
 

1 серпня Умерову стало погано у залі суду, боліло серце. Його забрали до лікарні. Попри це суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизув Сімферополі. 

 

З 18 серпня Умеров перебуває на примусовій стаціонарній судово-психіатричній експертизі, його здоров’я погіршується.

 

Нагадаємо, Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNNзаявив, що примусове утримання Ільмі Умерова в психіатричній лікарні є поверненням в сталінські часи 30-х років XXстоліття.

 

Захист Умерова розцінює психіатричну експертизу підзахисного в психіатричній лікарні Сімферополя як тортури в порушення Європейської конвенції по попередженню тортур.

 

Адвокат Умерова Марк Фейгін направивзвернення у Європейський комітет проти тортур в Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

 

Водночас ОБСЄ закликає негайно звільнити Умерова. Голова комітету Парламентської асамблеї ОБСЄ з прав людини Ігнасіо Санчес Амор (Іспанія) заявив, що примусове утримання в психіатричній клініці Ільмі Умерова є тривожним сигналом стигматизації Росією кримськотатарського народу і має бути негайно скасовано.

 

26 серпня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція на підтримку Ільмі Умерова.

 

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW)  цього тижня виступила із заявою, в якій вимагає від російської влади припинення переслідування й негайного звільнення Ільмі Умерова в зв’язку зі станом його здоров’я.

 

У 59-річного Ільмі Умерова цукровий діабет, хвороба Паркінсона, йому була проведена операція на серці.