Радник Путіна Сергій Глаз’єв розпалював війну в Україні: відео СБУ

15:10, 23.08.2016
Радник Путіна Сергій Глаз’єв розпалював війну в Україні: відео СБУ

Генпрокуратура України оприлюднила докази причетності представників російської влади до посягання на територіальну цілісність України і розв’язування агресивної війни.

Ключовий фігурант – радник президента Росії Сергій Глаз’єв, уродженець Запоріжжя.

 

Про це свідчить відео прес-служби ГПУ, опубліковане на YouTube-каналі Генпрокуратури.

 

Зокрема, наводяться фрагменти розмови Глазьєва з одіозним українофобом, депутатом Держдуми Росії Костянтином Затуліним у березні 2014 року.

 

«Затулін доповідає Глаз’єву про те, що виїжджає в АР Крим з метою контролю за призначенням в самопроголошений уряд так званої Республіки Крим довірених осіб, які сприятимуть подальшій окупації півострова», – йдеться в повідомленні ГПУ.

 

Пізніше радник Путіна віддавав так званому самопроголошеному «голові» Криму Аксьонову вказівки по організації «референдуму» на півострові.

 

Крім того, як чутно на аудіо, Глаз’єв із Затуліним обговорювали фінансування масових заворушень і захоплення облдержадміністрацій на території Одеської та Харківської областей та Криму. Затулін навіть скаржився, що йому доводилося платити сепаратистам з власної кишені. Його співрозмовник одразу запропонував скласти смету витрат. 

 

Також радник президента Росії спілкувався з представницею ватажка проросійської організації «Оплот» Євгена Жиліна про виділення грошей на заворушення в Харкові.

 

Від сепаратистів Глаз’єв вимагав негайно захопити облради, зібрати місцевих депутатів, у тому числі силоміць, і змусити їх проголосувати про проведення «референдумів», створення «народних республік» і звернутися за військовою допомогою до Путіна.