Одіозний «регіонал» Олександр Єфремов затриманий у Борисполі з авіаквитком до Відня

10:31, 30.07.2016
Одіозний «регіонал» Олександр Єфремов затриманий у Борисполі з авіаквитком до Відня

Олександр Єфремов не зміг вилетіти до Відня.

Колишній керівник фракції Партії регіонів, скандально відомий Олександр Єфремов затриманий правоохоронцями в аеропорту «Бориспіль» під час спроби вилетіти до Австрії у суботу вранці.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

 

«За підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано екс-керівника фракції ПР громадянина О. Єфремова», - написав Юрій Луценко.

 

Подробиці затримання Єфремова повідомила у Facebookречник Генпрокурора Лариса Сарган.

 

«В аеропорту Бориспіль з квитком на Відень затриманий колишній керівник фракції ПР Олександр Єфремов. Саме у Відні знаходиться син одіозного регіонала», - написала пані Сарган.

 

Екс-депутат, опонент Єфремова Володимир Ландік припустив в ефірі телеканалу "112 Україна", що той намагався втекти з України, оскільки розумів, що йому загрожує арешт. 

 

Пізніше партія «Опозиційний блок» висловила протест у зв'язку з повторним затриманням  Єфремова.

 

«Не дивлячись на те, що Єфремов не є членом партії «Опозиційний блок», ми готові надати йому... всіляку допомогу. Ми звертаємося до президента України, як до гаранта Конституції - хоча розуміємо марність цього звернення. Ми звертаємося до світової спільноти - до дипломатичних місій, до журналістів, правозахисників, політиків, до інститутів, покликаним захищати демократію і справедливість», - йдеться у заяві «Опоблоку», оприлюдненій у суботу.

 

Нагадаємо, що скандально відомий «регіонал» Олександр Єфремов вперше був затриманий у лютому 2015 року. Проти екс-депутата було відкрито низку кримінальних проваджень. Утім, Єфремов звільнився з-під арешту завдяки внесенню застави.

 

У березні 2016 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо Єфремова за фактом розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави у сумі 60,9 тис. гривень.

 

У травні Єфремов заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження.

 

Водночас, пану Єфремову інкримінують підозру і обвинувачення у двох інших кримінальних провадженнях: заволодіння державними грошовими коштами (за заявою Центру протидії корупції щодо тиску на службових осіб ДП «Луганськвугілля», що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави), а також те, що очолюючи фракцію ПР Єфремов з кількома іншими депутатами організував фальсифікацію голосування за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

 

10 серпня 2016 року Солом'янський райсуд Києва мав продовжити розгляд справи проти Єфремова, а також екс-«регіонала» Олександра Стояна та екс-депутата від КПУ Сергія Гордієнка. Усіх трьох звинувачують у сприянні прийняттю «диктаторських законів» 16 січня 2014 року.