Василь Вірастюк позує для пам’ятника Іллі Муромцю у Києві (фото)

11:27, 25.04.2018
Василь Вірастюк позує для пам’ятника Іллі Муромцю у Києві (фото)

Василь Вірастюк позує скульптору Володимиру Журавлю під час роботи над пам'ятником Іллі Муромцю.

Відомий український спортсмен Василь Вірастюк став моделлю для пам'ятника легендарному богатирю Іллі Муромцю, який встановлять в реконструйованому парку Муромець (колишній парк Дружби народів) в Києві.

 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

 

"Встановити пам'ятник плануємо влітку в парку "Муромець" (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем", - написав мер столиці.

 

 

Крім того, Кличко повідомив деякі подробиці реконструкції парку. За його словами, у  новому парку з'єднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність. Назву "Муромець" він отримав не випадково, оскільки розташований в історичному місці, де в XII-XIII ст. була територія сторожової застави і місце постійної дислокації київської дружини.

 

 

Кличко додав, що поряд з цим в дизайні парку будуть використані сучасні тренди в ландшафтній архітектурі, також парк буде оснащений сучасною системою інформації і навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

 

 

За словами Василя Вірастюка, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди.

 

 

"Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди", - каже сучасний український богатир.

 

Зазначимо, що скульптури Журавля прикрашають сьогодні Поштову площу столиці.

 

Скульптор передбачає, що висота скульптурної композиції Іллі Муромця буде приблизно 15 метрів, а сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри та відлита з бронзи. Наразі одним з уже готових елементів композиції є богатирський меч.