Олег Табаков помер у Москві

15:42, 12.03.2018
Олег Табаков помер у Москві

Олег Табаков вирізнявся різкою антиукраїнською позицією в останні роки життя.

Радянський і російський актор, режисер театру і кіно, народний артист СРСР Олег Табаков помер у віці 82 роки у лікарні Москви в понеділок. В останні хвилини поруч із ним перебували рідні і близькі. Померлий в останні роки вирізнявся антиукраїнською позицією. 

 

Про смерть Табакова повідомляють російські ЗМІ.

 

Останні кілька місяців Олег Табаков перебував у Першій міській лікарні, до якої він був госпіталізований наприкінці листопада 2017 року.

 

З тих пір про стан артиста надходили суперечливі новини: спочатку повідомлялося, що Табаков хворий пневмонією і незабаром випишеться з лікарні, пізніше стало відомо, що ситуація зі здоров'ям у актора більш серйозна – його підключили до апарату штучного дихання, він не може говорити, зберігаючи при цьому орієнтацію в просторі і часі.

 

У січні 2018 року повідомлялося, що актор йде на поправку. Проте вже через місяць стало відомо, що більшу частину часу Табаков проводить у стані штучної коми. Медики встановили, що організм артиста настільки слабкий, що просто не справляється з найменшими навантаженнями.

 

Весь цей час поруч з ним знаходилися рідні та близькі.

 

Олег Табаков є засновником і художнім керівником театру «Табакерка». У 2000 році  став художнім керівником МХТ імені Чехова. На його рахунку понад 120 ролей в кіно та близько 100 у театрі.

 

Наприкінці 2015 року Табакова було внесено до бази даних «Миротворця» через антиукраїнську пропаганду і заперечення російської агресії.

 

Нагадаємо, що 11 березня 2014 року Табаков підписав листа на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо російської військової інтервенції в Україну.

 

А вже у вересні 2014 року Табаков також заявляв, що Крим не має жодного стосунку до України, докоряючи українцям за дискусії щодо цього питання: «Але все сталось справедливо. Якби наші українські брати були би розумнішими, вони не стали би дискутувати на цю тему. Навпаки, треба було сказати: «Пробачте нас, Христа заради! Ми на халяву купилися». Тому що ніякого стосунку Крим до України залежної та незалежної не має.»

 

У липні 2015 року на російському телеканалі Рен ТВ Табаков назвав українців «темними та неграмотними», «вбогими» та такими, що відстають від росіян: «Біда ж справжня полягає в тому, що в усі часи їхні найкращі представники інтелекту, літератури - вони в порівнянні з росіянами були десь на другий чи третій позиції. Мені незручно за них. Становища не виправити. Я махнув рукою (на українців), незважаючи на те, що у мене одна чверть крові українська».