Фільм «Кіборги» зібрав у прокаті рекордні 22,2 мільйона

19:47, 31.01.2018
Фільм «Кіборги» зібрав у прокаті рекордні 22,2 мільйона

Фільм «Кіборги» зібрав рекордний для національних фільмів бокс-офіс.

Фільм "Кіборги" зібрав у прокаті рекордний для національних стрічок бокс-офіс - понад 22,2 мільйона гривень.

 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно у середу.

 

"За два місяці прокату створений за підтримки Держкіно фільм «Кіборги» зібрав рекордний для національних фільмів бокс-офіс розміром 22 млн 252 тис. 882 грн. На сьогодні фільм побачили 304 тис. 646 глядачів", - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначила продюсер фільму Іванна Дядюра, у деяких містах фільм іще йде в прокаті і збирає повні зали.

 

"Тільки завдяки людям "Кіборги" зібрали рекордну суму в прокаті. І частину коштів, а це 1 млн 523 тис. 230 грн, буде передано через фонд "Повернись живим" сім'ям загиблих кіборгів", - сказала пані Дядюра.

 

За словами режисера стрічки Ахтема Сеїтаблаєва, особисто для нього цей фільм став прикладом об’єднання всіх людей в Україні.

 

"Кожна зустріч на прем’єрах, кожен лист, показ для військових в імпровізованих кінотеатрах - доказ того, що фільм був дуже потрібним Україні! І я вірю, що він став тією цеглинкою до побудови нової України, про яку так мріяли наші герої у фільмі", - сказав пан Сеїтаблаєв.

 

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Касовий успіх "Кіборгів" важливий не лише з точки зору підняття рекордної планки глядацького інтересу до українського кіно. Це також значущий етап розвитку сучасної української кіноіндустрії, який полягає в демаргіналізації українського кінопроцесу і становленні нашого кіно як інструменту формування модерної нації».

 

Воєнна драма "Кіборги", присвячена одній із найбільш героїчних сторінок новітньої історії України - обороні Донецького аеропорту.

 

Фільм вийшов у прокат 7 грудня 2017 року. Знімальна група разом із фондом "Повернись живим" започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 грн з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім’ям загиблих у ДАП.

 

Кінострічку "Кіборги" планують подавати на кінопремію "Оскар" від України