Композитор Володимир Шаїнський помер на 93-му році життя

17:47, 26.12.2017
Композитор Володимир Шаїнський помер на 93-му році життя

Володимир Шаїнський останні роки мешкав у американському Сан-Дієго.

Відомий радянський і російський композитор Володимир Шаїнський помер на 93-му році життя. Протягом останніх шести років Шаїнський страждав від раку.

 

Про це повідомляє телеканал "Культура" з посиланням на близьких композитора, у вівторок.

 

"Стало відомо, на 93-му році життя помер народний артист РРФСР, лауреат Державної премії СРСР, композитор Володимир Шаїнський", - йдеться в повідомленні.

 

Володимир Шаїнський народився в Києві у 1925 році. Під час війни його сім'я була евакуйована до Ташкенту, де Володимир навчався в місцевій консерваторії.

 

Після війни у 1945 році Шаїнський вступив до Московської державної консерваторії імені Чайковського на оркестровий факультет. У 1965 році закінчив композиторський факультет Бакинської консерваторії імені Гаджибекова.

 

До 2000 року Шаїнський жив і працював у Москві, звідки виїхав до Ізраїлю, а в 2004 році - в США, Сан-Дієго, де отримав вид на проживання.

 

Композитор переніс кілька операцій у зв'язку з раком шлунку.

 

Шаїнський відомий як автор багатьох відомих пісень, серед яких "Антошка", "Двічі по два-чотири", "Крейсер "Аврора", "Разом весело крокувати", "Коник-стрибунець", "Пісенька мамонтеняти", "Чого вчать у школі" та інших

 

Він написав музику до кінокартин "Аніскін і Фантомас", "І знову Аніскін", "Сніданок на траві", "Шкільний вальс", "Фініст — ясний сокіл", "Поки б'є годинник", мультфільмів "Чебурашка", "Катерок", "Крихітка Єнот", "Трям! Здрастуйте! " і багатьох інших.

 

Протягом останніх шести років Шаїнський страждав від раку. Першу пухлину йому видалили у 2011 році. Вже через 4 роки в нього виявили рак шлунку, тож він пережив ще одну операцію.

 

Останні роки мешкав у США. Дата прощання і похорон буде оголошена пізніше.