У Чернігові викрали бронзове погруддя з могили Коцюбинського

14:20, 18.12.2017
У Чернігові викрали бронзове погруддя з могили Коцюбинського

З могили Коцюбинського на Болдиних горах зникло бронзове погруддя письменника.

Бронзове погруддя викрали з могили українського письменника Михайла Коцюбинського на Болдиних горах у Чернігові.

 

Про це повідомила журналістам старший інспектор Чернігівського відділу поліції Наталія Човпило у понеділок.

 

"Зранку нам надійшла інформація про викрадення погруддя з могили Михайла Коцюбинського. На місці працювала слідчо-оперативна група. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою)", - розповіла речниця міської поліції.

 

За словами пані Човпило, викрадення відбулося, імовірно, вночі.

 

Зараз поліція встановлює обставини скоєння злочину та шукає свідків. А також звертається до населення з проханням на умовах анонімності надавати правоохоронцям будь-яку інформацію про причетних до наруги над пам'ятником осіб чи обставини викрадення бюсту.

 

 

Зазначимо, що на історичній місцевості Чернігова – на Болдиних горах, поруч з Троїцько-Іллінським монастирем поховані такі визначні українці, як український байкар і лірник Леонід Глібов; відомий український письменник Михайло Коцюбинський (та його родичі — дружина Віра Устимівна, мама Гликерія Максимівна, сестра Лідія Михайлівна); український фольклорист і етнограф Опанас Маркевич, чоловік письменниці Марко Вовчок; письменник і громадський діяч Микола Вербицький.

 

Погруддя письменника Коцюбинського на прямокутному постаменті було встановлене у 1955 році. Воно важить понад 100 кілограмів і виготовлене із бронзи.