Сумська поскаржилася на відміну вистави «Анна Кареніна» через російську мову

12:41, 23.10.2017
Сумська поскаржилася на відміну вистави «Анна Кареніна» через російську мову

(Фото: Oneshchak production (Facebook))

Українській актрисі Ользі Сумській не дозволили вийти на сцену в Хмельницькому театрі ім. Старицького через російську мову у спектаклі "Анна Кареніна". Про це актриса повідомила на своїй сторінціі у Facebook

 За її словами, в театрі заборонили спектакль, в якому вона грає головну роль, через російську мову постановки.
 
"Змішали грішне з праведним... Хотіли зіграти для хмельниччан "Анну Кареніну"... Забороняють Льва Толстого мовою оригіналу, а між тим, цей твір входить до шкільної програми як зарубіжна література... Прикро", - поскаржилася Сумська.
 
Академічний музично-драматичний театр імені Старицького є комунальним закладом, підпорядкований Хмельницькій обласній раді. Однак, у раді зазначили, що рішення приймає виключно директорка театру, передає місцеве видання vsim.ua. 
 
Директорка театру Галина Шпулак зазначила, що до неї у письмовому вигляді щодо проведення спектаклів ніхто не звертався. 
 
Водночас, менеджер з організації вистав у Хмельницькому Юрій Слупицький повідомив, що окрім «Анни Кареніної» театр також заборонив вистави Homo Soveticus Віктора Шендеровича і російськомовного київського театру «Чорний квадрат».