У Києві відкрили виставку японської художниці Нацуме, яка малює українських захисників у стилі аніме

13:15, 18.10.2017
У Києві відкрили виставку японської художниці Нацуме, яка малює українських захисників у стилі аніме

Нацуме в Києві (Міністерство інформаційної політики)

У Києві в приміщенні ART-HUB Укрінформу проходить виставка японської художниці Нацуме, яка в стилі манґа зображує українських захисників: військових, добробатівців, козаків, серед яких багато жіночих образів.

Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Виставка "Український військовий в японських ілюстраціях" відбувається у Києві за адресою вул. Богдана Хмельницького, 8.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець, відкриваючи захід, розповів, що на початку серпня, зворушливі твори Нацуме про українських військових полонили Інтернет. Зокрема, у твіттері картини набирали тисячі репостів. «Сьогодні Нацуме приїхала до нас на відкриття цієї виставки, щоб висловити підтримку українській армії. Це популяризація мужності наших військових через мистецтво ілюстрації в стилі манґа, яке відоме у всьому світі».

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі: «Я дуже радий, що сьогодні ми можемо проводити тут виставку Нацуме, і тішуся тим, що така дуже молода художниця з Японії приїхала до Києва. Це чудово, що вона змалювала Україну і українців і що її твори позитивно вразили їх".

Сама художниця розповіла, що почала захоплюватися військовою тематикою ще з 2013 року, переглядала в Інтернеті різні зображення і серед них натрапила на зображення українських військових. "Вони мені дуже сподобалися і я стала цікавитися українськими військовими, збирати інформацію, малювати. На сьогодні маю цю виставку. Вишиванки теж побачила в Інтернеті. Зрозуміла, що вони різні і їх візерунок залежить від регіону", - сказала Нацуме.

"Те, що приїхала пані Нацуме, те, що саме Міністерство інформаційної політики її відкрило і запросило нас до співучасті, дуже тішить. Це важливо, що культура стає справою всіх", - сказала перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.




Роботи Нацуме стали досить популярні в інтернеті, частина з них опублікована в Twitter. Про зворушливі малюнки українських військових в японському стилі в серпні повідомляла "УМ".