Порошенко подякував президенту Roshen за Театр на Подолі (відео)

11:58, 09.10.2017
Порошенко подякував президенту Roshen за Театр на Подолі (відео)

"Ключ" від Театру на Подолі із логотипом Roshen (Адміністрація Президента України / Twitter)

Президент України Петро Порошенко взяв участь у відкритті оновленої будівлі Театру на Подолі. Окремо він подякував директору корпорації "Рошен" за 147 мільйони гривень, вкладені в будівництво та ремонт театру.

"Дуже важливо, що в Україні під час російської агресії, саме під час війни у Києві відривається нове, реконструйоване приміщення "Театру на Подолі". Це символ нашого майбутнього", - сказав Петро Порошенко.

Він наголосив, що новий театр тепер починається із ліфта для людей з обмеженими можливостями.

У ході виступу Порошенко вказав на те, що за роки незалежності в Україні фактично не будувалися театри приватним коштом. Він висловив подяку президенту кондитерської корпорації Roshen, яка профінансувала будівництво театру.

“Є унікальне сценічне обладнання, є унікальне обладнання для голограм, є унікальна логістика декорацій, є унікальний театр. Храм. Храм мистецтва 21 століття, який нарешті є в Києві. Я впевнений в тому, що ми всі будемо ним пишатися”, - зазначив Президент.




Нагадаємо, активісти в Києві обурені новим дизайном театру, що вибивається із архітектурного ансамблю Андріївського узвозу. Приміщення Театру на Подолі ввели в експлуатацію майже через рік після того, як активісти протестували проти оновленого фасаду театру.