Актор Анатолій Пашинін воює в лавах ЗСУ на Донбасі (фото)

21:52, 24.08.2017
Актор Анатолій Пашинін воює в лавах ЗСУ на Донбасі (фото)

Актор Анатолій Пашинін став вояком ЗСУ.

Відомий актор Анатолій Пашинін, відомий своїми проукраїнськими поглядами і критикою Путіна, добровільно пішов на східний фронт в лавах ЗСУ і разом з бойовими побратимами тримає оборону на одній з ділянок передової в зоні АТО.

 

День Незалежності України зірка російського серіалу «Грозовые ворота» (про війну в Чечні) зустрів в окопах ЗСУ.

 

Про це повідомив військовий жуналіст Андрій Цаплієнко у Facebook  і оприлюднив відповідні світлини у четвер.

 

«Не думав, що зустрічатиму День Незалежності в компанії людини з «ворожих окопів». Але "старлей Доронін" - за нас! Зірка російського кіно, герой культового серіалу "Грозовые ворота" і вже місяць, як доброволець українського війська, Анатолій Пашинін зутрічає свято с побратимами на передовій. Де кулі, кров та героїзм справжні. І свято Незалежності має справжній, неповторний смак. Будьмо, брати і сестри!», - написав пан цаплієнко.

 

На думку журналіста, це саме той випадок, коли «кіношний герой перетворився на справжнього».

 

 

Зазначимо, що через критику путінізму і підтримку Євромайдану актор Пашинін переїхав з Росії до України, ще на початку Революції Гідності. У березні 2014 року він, виголивши чуба на по-січовому, записав на острові Хортиця звернення до росіян, в якому намагався пояснити, що українці ведуть справедливу боротьбу за волю і не є фашистами.

 

Три останні роки він жив у батьків в Запоріжжі, адже саме в цьому місті пройшло його дитинство. Народвся Пашинін в родині військових у Світловодську Кіровоградської області, а у Запоріжжі закінчив школу і Державну індустріальну академію (факультети кольорових металів і економіки підприємств). Учасником АТО є і його старший брат - майор Повітряних сил Костянтин Пашинін. 

 

Анатолій Пашинін спочатку не побажав продовжувати традицію родини і не став кадровим військовим, як його дід, батько і брат, натомість вступив до Вищого театрального училища імені Михайла Щепкіна у Москві, а у 2001 році розпочав свою кінокар’єру. 

 

У багатьох інтерв’ю актор наголошував, що у його жилах тече, як українська, так і російська кров.