Володимир Путін в Коктебелі «привласнив» історію легендарного джазового фестивалю

08:54, 21.08.2017
Володимир Путін в Коктебелі «привласнив» історію легендарного джазового фестивалю

Путін вийшов на сцену Koktebel Jazz Party в анексованому Криму та наговорив неправдивих слів, вихваляючи фестиваль (скріншот відео)

Президент країни, що окупувала Крим, з’явився на публіці під час фестивалю Koktebel Jazz Party та заявив, що легендарний музичний захід має 15-річну традицію.

"Вже 15 років, з 2003 року, по-моєму, проходить такий чудовий фестиваль. В цілому за цей час тут побувало 150 провідних колективів світу, і в цьому році приїхало 10 чудових колективів, 10 музичних джазових колективів, наших друзів", - цитують слова Володимира Путіна в його прес-службі.

Варто відзначити, що фестиваль під назвою Koktebel Jazz Party з’явився в Криму лише при окупантах.

До цього, із 2003 до 2013 року в Коктебелі проходив інший музичний захід - Jazz Koktebel - який справді став легендарним джазовим фестивалем, на який з’їжджалися тисячі туристів під час оксамитового сезону.

Організатори Jazz Koktebel після анексії півостора не захотіли співпрацювати із окупантами, тому справжній "Джаз Коктебель" відбувається у містечку Затока Одеської області.

Як повідомляла "УМ", Володимир Путін та його поплічник Дмитро Мєдвєдєв разом із "Нічними вовками" прибули в окупований Росією Крим. МЗС України висловило протест з цього приводу